El Víctor Mena, estudiant de Dret i Política de 21 anys, va ser un dels brigadistes de l’ACP que l’any passat va formar part de l’expedició que va recórrer les ciutats de Jenin, Jericho, Tulkarem, Hebrón i Jerusalem per conèixer la realitat del poble palestí.

Després d’un any, a través d’una entrevista amb l’ACP, el Víctor ha explicat com va viure l’experiència amb les Brigades de Solidaritat 2016 i quins són els passos a seguir per a totes les persones interessades a participar-hi.

Les Brigades a Palestina es realitzen a l’agost i tenen una durada de dues setmanes i mitja. Durant aquest temps es recorren diverses ciutats per conèixer, a través d’ONG palestines, grups de dones, organitzacions sindicals i activistes de l’organització Stop the Wall, casos concrets de vulneracions del dret a la terra per part d’Israel. Durant tot el viatge, els brigadistes estan acompanyats per membres de Palestinian Union Farmers, que treballen donant suport als agricultors i agricultores palestins, sempre amb una consideració especial pel medi ambient.

L’objectiu dels brigadistes és, a part d’involucrar-se en projectes locals de desenvolupament, reportar a través d’articles, entrevistes, vídeos i fotografies, la situació de vulneració que es viu a Palestina per tal de, posteriorment, conscienciar a la població catalana.

Pots veure l’entrevista a través d’aquest enllaç.