RD Congo

L’entitat sòcia local de la Brigada a la RD Congo és Étoile du Sud (EDS), una organització que treballa i actua en defensa del dret a la salut, i contribueix de forma efectiva al desenvolupament de l’autoorganització, la resiliència i la sobirania de la població. Treballa sobretot amb dones, joves i infants en tots aquells factors que condicionen el dret a la salut de les persones.

Des de la seva creació, aquesta entitat duu a terme una important tasca de sensibilització, organització i mobilització davant les diferents administracions. Alhora, treballa donant suport a les iniciatives i les organitzacions de base dels barris i pobles del país, el segon més gran del continent.

On?

Les persones voluntàries s’instal·laran a Kinshasa, la capital.

Quan?

Dues setmanes al mes d’agost.

Què?

Les brigadistes es reuniran amb dirigents i activistes d’EDS, així com amb líders dels Comitès de Defensa de la Salut i de les Dinàmiques de Dones, Joves i Infants de diferents barris de la capital. Alhora, l’estada a terreny permetrà conèixer de primera mà l’autoorganització popular per a la millora de les condicions de vida en els barris; així com les formes de treball que s’estan aplicant per tal d’incrementar la participació del veïnat, especialment el treball pedagògic per poder fer extensiu el concepte de gènere, els drets de les dones, i la seva defensa en tots els àmbits de la societat congolesa.

Per inscriure’s a aquesta brigada, és obligatori parlar i entendre francès; i està dirigida a persones que tinguin experiència en viatge i/o estada en països del sud.

Durant l’estada a terreny, el grup de brigadistes farà difusió tant de la Brigada com de la situació actual del país i de l’entitat sòcia local a través de les xarxes socials i la web. Alhora es recopilarà informació i material gràfic per ser usat, posteriorment, com a material de sensibilització.

Les activitats i llocs que estiguin programats estaran subjectes a canvis per qüestions de disponibilitat de l’entitat sòcia local i per la situació del país en aquell moment.