Qui som?

Des de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO organitzem conjuntament les Brigades de Solidaritat, en un espai d’entesa, cooperació i treball en xarxa de les dues entitats.

acpau

L’Associació Catalana per la Pau (ACP) neix l’any 1990 impulsada per un col·lectiu d’homes i dones, vinculats a diverses organitzacions i moviments socials compromesos en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions Nord-Sud del planeta. Des del seu origen, l’ACP compta amb una base associativa sòlida i compromesa, que transcendeix els seus socis i sòcies i s’arrela en l’esquerra social i política catalana.

L’Associació Catalana per la Pau és una organització compromesa en la transformació de les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i en l’assoliment d’estructures socials més justes, la plena expressió dels drets individuals i col·lectius i l’eradicació de la pobresa.

Visita’ns: www.acpau.org

La Fundació Pau i Solidaritat, des de la seva constitució el 1991, per part del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, té com a centre de la seva actuació la defensa dels Drets Humans Laborals arreu del món.

La Fundació Pau i Solidaritat realitza accions de cooperació pel desenvolupament en els països on es detecta una major vulneració dels drets humans laborals, així com campanyes de sensibilització i educació pel desenvolupament per tal de sensibilitzar els treballadors i treballadores del nostre país. Totes les nostres actuacions van encaminades a visibilitzar i a disminuir les desigualtats vigents a escala mundial. El nostre concepte de solidaritat incorpora necessariament la lluita centenària del sindicalisme de classe i democràtic al nostre país en defensa dels drets laborals i sindicals a nivell internacional, com part de la lluita més general per la igualtat, la democràcia i els drets humans. La cooperació sindical i transformadora és aquella que canvia les relacions de dependència econòmica, d’explotació laboral, de manca d’igualtat, de menyspreu de la dignitat; aquella que actua sobre les causes de les injustícies i fomenta la solidaritat.