Com hi puc participar?

Per tal de poder participar a les Brigades de Solidaritat, cal seguir un procés d’inscripció que consta dels següents passos

Requisits

  1. Assistir a una sessió informativa. És obligatori assistir a una d’aquestes sessions per poder optar a una plaça.
  2. Llegir, entendre i complir la normativa de participació.
  3. Omplir el formulari.
  4. Un cop hagis seguit aquests passos i haguem rebut el formulari omplert correctament, ens posarem en contacte amb tu per trobar un dia i una hora per fer una entrevista personalitzada i conèixer-te millor. Si els teus valors i motivacions coincideixen amb els propòsits de les Brigades de Solidaritat, i viceversa, formaràs part de la Brigada que triïs.

Sessions informatives de les Brigades de Solidaritat

Recorda que és indispensable que assisteixis a alguna de les sessions per poder inscriure’t com a futur brigadista.
Actualment no hi ha cap sessió programada

Formació

La formació presencial se celebra durant quatre jornades, durant els mesos de juny i juliol, a Barcelona. És obligatori assistir a totes les formacions ja que, per poder viatjar a terreny, cal estar present a un mínim del 90% de totes les sessions. Les despeses associades a l’alberg on passen les nits tots els voluntaris i voluntàries estan incloses dins de la quota de formació.

El procés formatiu ‘Aproximació als Drets Humans dels pobles, Objectius de Desenvolupament Sostenible i contextos concrets de Palestina, Colòmbia, RD Congo, Mèxic i Filipines’ està pensat perquè les persones que hi participin adquireixin tant coneixements sobre el context internacional i les principals vulneracions dels drets humans i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, com també elements concrets sobre la realitat dels països als quals es desplaçaran.

Aquesta formació s’emmarca dins de la nostra acció internacional en compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030, i incorpora tant parts teòriques com pràctiques des d’una visió transformadora.

Després de la formació, a l’agost les persones seleccionades i que hagin assistit al 90% de les sessions formatives, viatjaran al país escollit. I, a la tornada, tindrà lloc una jornada d’avaluació de la Brigada. Totes les persones que participen a les Brigades poden passar a formar part de la xarxa de persones defensores dels drets humans de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, que està fortament vinculada amb les realitats de cada país i el procés formatiu previ.