Palestina

L’entitat sòcia local de la Brigada a Palestina és Palestinian Farmers Union (PFU). És una organització que actua donant suport als agricultors i agricultores palestins amb l’objectiu d’ajudar les cooperatives agrícoles per defensar els seus drets i donar resposta a les dificultats econòmiques, socials i financeres que viuen en el context d’ocupació israeliana.

Des que es va fundar l’any 1993, PFU ha implementat diferents projectes de desenvolupament, com l’enfortiment de cooperatives, la concessió de microcrèdits o la producció d’oli d’oliva; ha respost davant d’emergències i ha incidit positivament en les condicions sanitàries amb l’objectiu de millorar el desenvolupament econòmic del sector agrícola palestí.

Alhora, l’entitat està treballant per oferir serveis al camperolat palestí, que enfronta dificultats econòmiques, socials i financeres; i també ha impulsat l’agricultura ecològica respectuosa amb el medi ambient en el territori.

On?

Les persones voluntàries s’instal·laran a Ramallah i, des d’allà, viatjaran a les ciutats de Jenin, Jericó, Tulkarem, Hebron i Jerusalem.

Quan?

Dues setmanes i mitja al mes d’agost.

Què?

Les brigadistes es reuniran amb els líders de PFU i de les cooperatives de Jenin, Jericó, Tulkarem i Hebron, on s’exposaran casos concrets de la situació de vulneració del dret a la terra per part de l’Estat d’Israel. També podran conèixer la feina d’altres ONG palestines, grups de dones, organitzacions sindicals; així com d’activistes de l’entitat Stop the Wall, amb qui podran conèixer de primera mà la resistència del poble palestí.

Per inscriure’s a aquesta brigada, és obligatori parlar i entendre anglès.

Durant l’estada a terreny, el grup de brigadistes farà difusió tant de la Brigada com de la situació actual del país i de l’entitat sòcia local a través de les xarxes socials i la web. Alhora es recopilarà informació i material gràfic per ser usat, posteriorment, com a material de sensibilització.

Les activitats i llocs que estiguin programats estaran subjectes a canvis per qüestions de disponibilitat de l’entitat sòcia local i per la situació del país en aquell moment.