La contrapart de la Brigada a Palestina és:

PFU – Palestinian Farmers Union

La PFU és una organització que actua donant suport als agricultors i agricultores palestins amb l’objectiu d’ajudar les cooperatives agrícoles per defensar els seus drets i donar resposta a les dificultats econòmiques, socials i financeres que viuen en el context d’ocupació israeliana.

Desde la seva creació al 1993, la PFU ha implementat diferents projectes de desenvolupament com l’enfortiment de les cooperatives, microcrèdits, la producció de l’oli d’oliva, respostes davant d’emergències, millora de les condicions de salut, amb l’objectiu de millorar el desenvolupament econòmic del sector agrícola palestí, i proveir igualment serveis a la pagesia palestina que està enfrontant dificultats econòmiques, socials i financeres. La PFU és impulsora en el territori palestí de l’agricultura ecològica, treballant sempre amb un respecte amb el medi ambient.

On?

La Brigada se situarà a Ramallah, des d ‘on es viatjarà a les ciutats de Jenin, Jericho, Tulkarem, Hebrón i Jerusalem. *

Quan?

Te una durada de de dues setmanes i mitja al mes d’agost.

Què hi farem?

Les persones voluntàries es reuniran amb els líders de la PFU i de les cooperatives de Jenin, Jericho, Ramallah i Tulkarem, on s’exposaran casos concrets de la situació de vulneració del dret a la terra per part de l’estat d’Israel, així com amb altres ong’s palestines, grups de dones, organitzacions sindicals, i activistes de l’organització Stop the Wall, amb qui es coneixerà de primera mà la resistència del poble palestí. *

Durant l’estada es farà difusió tant de la Brigada com de la situació actual del país i la contrapart local a través de les xarxes socials i el Blog estiudesolidaritat.cat. Alhora es recopilarà informació i material gràfic per tal de ser usat com a material de sensibilització després de la Brigada. 

* Les activitats i llocs que es visitaran estan subjectes a canvis per qüestions de disponibilitat de la contrapart i situació actual del país.

 

 

 


  • Abbas Melhum, el president de Palestinian Farmers Union, ens explica el paper de l’organització en la defensa de la terra i resistència del col·lectiu camperol a Palestina: