El procés d’inscripció per a les Brigades de Solidaritat 2019, que organitzen conjuntament l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, ja està disponible i estarà obert fins al 30 d’abril.

Durant els pròxims mesos realitzarem sessions informatives, participarem en diferents fires i taules rodones i organitzarem presentacions dels documentals de Brigades d’anys anteriors per a totes aquelles persones interessades a conèixer de primera mà la realitat que es viu en els diferents països.

Pots trobar totes les sessions informatives aquí.

Un any més, tornem a realitzar les Brigades a Palestina i Colòmbia, en un moment en el qual ambdós països requereixen de forma urgent la solidaritat internacional.

D’una banda, el grup de Colòmbia, a través del nostre soci local DHOC, es reunirà amb les principals organitzacions sindicals i de drets humans i visitarà diferents comunitats de base camperola, les més afectades durant el conflicte i l’aplicació dels acords de L’Havana, on hi ha hagut un preocupant augment de violència cap a les persones defensores de drets humans des de la firma dels acords de Pau.

De la mà de Palestinian Farmers Union, les Brigades de Palestina coneixeran la feina de les cooperatives agrícoles de Salfeet, Jericó, Ramallah i Tulkarem, imprescindibles per la resistència davant l’ocupació israeliana.

 

 

De l’altra, tornem a realitzar, per segon any consecutiu, tant la Brigada de la RD Congo com la de Mèxic amb les sòcies locals l’Étoile du Sud, i l’Observatorio de Derechos Humanos de los Pueblos, respectivament.

A la RD Congo, l’ONG local Etoile du Sud basa la seva feina en quatre pilars fonamentals per assegurar el dret a la salut de la població: la formació sobre els seus drets fonamentals; el suport a iniciatives i organitzacions que treballen al voltant de la salut; la construcció d’un moviment a nivell nacional pel dret a la salut; i la integració d’aquells moviments internacionals que comparteixen la seva visió en aquest àmbit.

A Mèxic, a través de l’Observatorio de Derechos Humanos de los Pueblos, la Brigada coneixerà de primera mà el seu treball en defensa del territori, l’educació pública gratuïta i els drets humans. Alhora, també visitarà diferents comunitats, així com la història de lluita lluita i resistència de les comunitats indígenes mixteques, agredides per grups paramilitars.

 

 

Durant les estades a terreny, el grup de brigadistes farà difusió tant de la Brigada com de la situació actual del país i de la contrapart local a través de les xarxes socials i el blog estiudesolidaritat.cat. Alhora es recopilarà informació i material gràfic per ser usat, posteriorment, com a material de sensibilització.

Per inscriure’t a les Brigades de Solidaritat, cal assistir a una de les sessions informatives que es realitzaran i seguir els passos indicats en aquest enllaç.


La Sílvia Reyes i l’Oriol Daviu, integrants de les Brigades de Solidaritat que l’estiu de 2018 va viatjar a Mèxic  i Colòmbia respectivament, ens expliquen les seves experiències en aquests vídeos: