Mèxic

L’entitat sòcia local de la Brigada a Mèxic és l’Observatorio de los Derechos Humanos de los Pueblos. L’Observatorio, de la mateixa manera que diverses organitzacions de la societat civil, forma part de l’Asamblea de los Pueblos en Defensa del Territorio, la Educación Pública Gratuita y los Derechos Humanos, que es va fundar per generar un espai de protecció davant de les constants violacions dels drets humans sofertes a les comunitats.

L’Observatori vigila, analitza, difon i processa la situació de garanties individuals i la democràcia a Mèxic, tot denunciant la violació dels drets humans al país i a l’Amèrica Llatina. L’Asamblea, de la seva part, treballa amb les autoritats comunals i dels ejidos, les organitzacions indígenes, camperoles, socials, estudiantils, populars, de comerciants i de productors a favor dels drets humans, del medi ambient i d’una educació pública, gratuïta i laica.

On?

Les persones voluntàries s’instal·laran a la ciutat d’Oaxaca i, des d’allà, es desplaçaran a les diferents comunitats de la Serra Sud i de la costa.

Quan?

Dues setmanes i mitja al mes d’agost.

Què?

Les brigadistes es reuniran i s’entrevistaran amb dirigents i activistes de les comunitats i coneixeran l’experiència del treball de construcció del poder popular de les dones; així com la història de lluita i resistència de les comunitats indígenes mixteques agredides per grups paramilitars. També s’hi coneixeran diferents projectes agroecològics.

Aquesta brigada està dirigida a persones que tinguin experiència en viatge i/o estada en països del sud.

Durant l’estada a terreny, el grup de brigadistes farà difusió tant de la Brigada com de la situació actual del país i de l’entitat sòcia local a través de les xarxes socials i la web. Alhora es recopilarà informació i material gràfic per ser usat, posteriorment, com a material de sensibilització.

Les activitats i llocs que estiguin programats estaran subjectes a canvis per qüestions de disponibilitat de l’entitat sòcia local i per la situació del país en aquell moment.