Filipines

Karapatan és una aliança entre individus, grups i organitzacions que treballen per promoure i protegir els drets humans a Filipines. Els seus fundadors i membres han estat al capdavant de la lluita pels drets humans des de la caiguda del règim del dictador Ferdinand Marcos.

Des de la seva creació el 1995, les organitzacions i programes de drets humans d’àmbits molt diversos, les organitzacions socials i els individus advocats que conformen la aliança han treballat per la defensa dels drets i les llibertats fonamentals mitjançant diferents eixos: educació i formació, solidaritat internacional, serveis directes a les persones que ho necessiten, treball en xarxa i construcció d’aliances, documentació i recerca.

Karapatan fa d’altaveu de les injustícies locals i internacionals, entenent l’emancipació social a Filipines com una contribució indispensable per a la justícia global.

On?

La Brigada se situarà a l’illa de Luzón, a la ciutat de Quezón, des d’on es viatjarà a diferents àrees urbanes i rurals*

Quan?

Té una durada de dues setmanes i mitja a l’agost.

Què?

Les persones voluntàries es reuniran amb persones defensores de drets humans membres de l’organització Karapatan a la regió, la qual exposarà casos concrets de vulneració de drets humans perpetrats des de les forces estatals, així com amb altres ONG, grups de dones, associacions de presos polítics, organitzacions sindicals i activistes, per conèixer de primera mà la resistència i la lluita del poble filipí.*

Durant l’estada a terreny, el grup de brigadistes farà difusió tant de la Brigada com de la situació actual del país i de l’entitat sòcia local a través de les xarxes socials i la web. Alhora es recopilarà informació i material gràfic per ser usat, posteriorment, com a material de sensibilització.

* Les activitats i llocs que estiguin programats estaran subjectes a canvis per qüestions de disponibilitat de l’entitat sòcia local i per la situació del país en aquell moment.