El passat mes d’agost, un grup de set persones voluntàries es va desplaçar durant 18 dies a Palestina per conèixer, entendre i difondre la realitat que es viu a les ciutats de Jenin, Jericho, Tulkarem, Hebrón i Jerusalem. Una d’aquestes voluntàries que conformaven la Brigada de Solidaritat de l’ACP és la Gemma Monturiol, graduada en Educació Social i especialitzada Mediació de Conflictes.

*Si no pots veure el vídeo, segueix aquest enllaç.

A través d’una entrevista a l’Associació Barcelonès Jove, la Gemma destaca l’enriquiment que suposa l’experiència amb les Brigades a Palestina. “Et permet conèixer una nova visió de la realitat. Et desmunta, i després t’has de tornar a muntar.

[…] És important anar amb el cap buit d’expectatives i prejudicis, i amb la intenció que la realitat parli per si sola”.

La contrapart de l’Associació Catalana per la Pau a Palestina és la Palestinian Union Farmers (PFU), una organització no governamental que defensa els drets de les cooperatives agrícoles i promou programes desenvolupament econòmic del sector. En aquest sentit, la Gemma destaca la “confiança que transmet tant l’entitat que t’hi porta (APC i FPS) com la que et rep (PFU). L’acollida va ser molt bona i no ens vam sentir sols en cap moment”.

Finalment, la Gemma explica què és necessari per viure una experiència com a voluntari a Palestina, de la qual n’extreu moltes conclusions positives: “Fins i tot en situacions difícils, la gent és capaç de ser optimista i ensortir-se’n”.

*Si no pots veure el vídeo, segueix aquest enllaç.