L’estiu de 2017, un grup de quatre brigadistes de l’Associació Catalana per la Pau va viatjar a Palestina per conèixer de primera mà la vulneració de drets que pateix el col·lectiu camperol, concretament a Cisjordània. A partir de la seva experiència sobre el terreny, van editar un seguit de documents per mostrar, en veu dels afectats, la resistència diària dels pagesos i pageses per mantenir les seves terres. Aquest és el primer capítol (d’un total de quatre) centrat en la zona d’Hebron.

En el segon capítol, els brigadistes es desplacen a la zona de Jordan Valley on les restriccions d’electricitat i sobretot d’aigua dificulten molt la possibilitat dels camperols de conrear les seves terres.

El tercer capítol es centra en la visita de la Brigada a Tulkarem, a tocar del mur de l’apartheid. El Fahis, un camperol de la regió, els mostra les condicions en les que conrea les seves terres, rodejades per dues fàbriques de productes químics i pel mur.

Arribem al final del viatge dels nostres brigadistes a Palestina. El quart i últim capítol de ‘Crònica d’una brigada: la pagesia palestina sota l’ocupació’ es desenvolupa a Beit Doqu, molt a prop de Jerusalem.  “Israel no en té prou a dividir el territori. De vegades, vénen amb helicòpters i hi llancen porcs senglars perquè es mengin les nostres collites”.