La contrapart de la Brigada a R.D Congo és:

EDS – Étoile du Sud

EDS és una organització no governamental que treballa pel Dret a la Salut al costat de les poblacions per tal d’aconseguir la seva autoorganització i incrementar la seva resilència, i que contribueix de forma efectiva al desenvolupament de la sobirania, a través de la sensibilització, l’organització i la mobilització, així com la incidència davant les diferents administracions. Treballa sobre tot amb dones, joves i infantesa en els camps de la salut, formació, esport, hàbitat i en general tots aquells factors que influeixen directament en la salut de les persones. Desenvolupa la seva feina principalment donant suport a iniciatives i organitzacions de base del barris i pobles de la República Democràtica del Congo.

La República Democràtica del Congo, amb 2.344.858 km2, és el segon país més gran de l’Àfrica. Kinshasa n’és la capital i per la seva extensió i població està organitzada com a Ciutat-Província. Amb 9.965 km2 (tota la província de Barcelona té 7.733 km2) i uns 10,5 milions d’habitants, està conformada per 24 municipis i 326 barris.

On?

La Brigada se situarà a Kinshasha, la capital de la República Democràtica del Congo.*

Quan?

Té una durada de dues setmanes a l’agost.

Què hi farem?

Les persones voluntàries es reuniran amb dirigents i activistes d’EDS, així com amb líders i lideresses dels Comitès de Defensa de la Salut i de les Dinàmiques de Dones, de Joves i d’Infants de diferents barris de Kinshasha. Coneixeran de primera mà l’autoorganització popular per a la millora de les seves condicions de vida en els barris i les formes de treball per a incrementar la participació de les veïnes i els veïns; especialment el treball pedagògic per a fer extensiu el concepte de gènere i els drets de les dones, així com la seva defensa, en tots els àmbits de la societat congolesa.

Durant l’estada es farà difusió tant de la Brigada com de la situació actual del país i la contrapart local a través de les xarxes socials i el Blog estiudesolidaritat.cat. Alhora es recopilarà informació i material gràfic per tal de ser usat com a material de sensibilització després de la Brigada.

**Les activitats i llocs que es visitaran estan subjectes a canvis per qüestions de disponibilitat de la contrapart i situació actual del país.

** Aquesta brigada està dirigida a persones que tinguin experiència en viatge i/o estada en països del sud