Les contraparts de la Brigada a Colòmbia són:

DHOC – Fundación para los Derechos Humanos y el Derecho Internacional Humanitario del Centro y Oriente Colombiano

El DHOC és una organització que defensa i promou els drets humans, que treballa en la defensa del dret a la terra, els drets fonamentals bàsics i la construcció de Pau.

La Fundació té com a objecte social encapçalar processos de promoció, prevenció i protecció dels drets humans, oferint serveis jurídics, capacitacions, enfortiment cooperativista, assessories, denúncia, acompanyament organitzatiu, interlocució i incidència política, per contribuir al gaudi dels drets la població colombiana, mitjançant la materialització d’un projecte de societat justa, democràtica, participativa i pluralista aportant en la construcció de la pau amb justícia social, defensant la vida i el territori.

On?

La Brigada arribarà a la ciutat de Bogotà, i després viatjarà al departament del Meta, entrant a les zones rurals dels municipis de la Macarena, Vista Hermosa i Puerto Rico.*

Quan?

Té una durada de tres setmanes al mes d’agost *.

Què hi farem?

Les persones voluntàries es reuniran amb les principals organitzacions de drets humans i sindicals a la ciutat de Bogotà, posteriorment viatjaran al departament del Meta, on a la seva capital, Villavicencio, es reuniran amb el DHOC. Seguidament es viatjarà a la zona rural on coneixeran diferents comunitats de base camperola, amb presidents de les Juntes d’Acció Comunal i defensors i defensores de drets humans del DHOC, que exposaran casos concrets de la realitat quotidiana i es realitzaran anàlisis de la situació de vulneració de drets a les diferents zones rurals. Posteriorment a Cali es realitzaran reunions amb líders sindicalistes on es coneixerà de primera mà la situació de les vulneracions dels drets laborals i el treball que enfronten els sindicalistes al Valle del Cauca en el seu dia a dia, realitzant un informe de casos de les principals vulneracions en el departament.

Durant l’estada es farà difusió tant de la Brigada com de la situació actual del país i la contrapart local a través de les xarxes socials i el Blog estiudesolidaritat.cat. Alhora es recopilarà informació i material gràfic per tal de ser usat com a material de sensibilització després de la Brigada. .

* Les activitats i llocs que es visitaran estan subjectes a canvis per qüestions de disponibilitat de la contrapart i situació actual del país.

 

 

 


  • Oriol Daviu, integrant de la Brigada de Solidaritat que l’estiu de 2018 va viatjar a Colòmbia, ens explica les seva experiència en aquest vídeo: