Actualitat2020-01-20T14:43:13+00:00

Actualitat

En aquest espai recollim les opinions i experiències de les persones que participen a les Brigades de Solidaritat, així com l’actualitat recent del projecte. Informa’t!

Palestina en ocho instantáneas

Dilluns, 13 Juliol 2020|

Marta Saiz, integrante de la Brigada de Palestina 2019, refleja en ocho instantáneas su experiencia en los territorios ocupados. Los relatos son una aproximación a las complejas realidades a las que se enfrenta la ciudadanía palestina: un conflicto ignorado que atraviesa y dificulta injustamente millones de vidas.

Dicen que la guerra ya acabó…

Dijous, 11 Juny 2020|

En Colombia, los Acuerdos de Paz no solamente estaban destinados a marcar el fin de los enfrentamientos entre las FARC y el Gobierno, sino que también pretendían responder a las necesidades y demandas de una población que durante años había sufrido las consecuencias del conflicto armado.

Tu també vols ser brigadista!

Dijous, 25 Abril 2019|

El passat mes d’agost vàrem anar a la República Democràtica del Congo amb la brigada de l’ACP. Aquest cop havia de ser diferent. Teníem més experiència. Havíem fet els deures amb esforç estudiant la cultura, la història i una de les múltiples llengües d’aquest immens país.

Oaxaca i el canvi que no arriba

Divendres, 18 Gener 2019|

La Brigada de Solidaritat vam començar a llegir sobre les vulneracions de drets humans que pateixen les comunitats indígenes a Mèxic. Era impossible no copsar l’important moment històric que estava vivint el país: l’1 de juliol hi havia eleccions nacionals, i el procés electoral estava envoltat d’extrema violència.

Crònica d’una brigada: la pagesia palestina sota l’ocupació

Dijous, 17 Maig 2018|

L'estiu de 2017, La Brigada de Palestina va conèixer de primera mà la vulneració de drets que pateix el col·lectiu camperol, concretament a Cisjordània. A partir de la seva experiència sobre el terreny, van editar un seguit de documents per mostrar, en veu dels afectats, la resistència diària del camperolat per mantenir les seves terres.