Actualitat2020-01-20T14:43:13+00:00

Actualitat

En aquest espai recollim les opinions i experiències de les persones que participen a les Brigades de Solidaritat, així com l’actualitat recent del projecte. Informa’t!

Tu també vols ser brigadista!

Dijous, 25 Abril 2019|

El passat mes d’agost vàrem anar a la República Democràtica del Congo amb la brigada de l’ACP. Aquest cop havia de ser diferent. Teníem més experiència. Havíem fet els deures amb esforç estudiant la cultura, la història i una de les múltiples llengües d’aquest immens país.

Oaxaca i el canvi que no arriba

Divendres, 18 Gener 2019|

La Brigada de Solidaritat vam començar a llegir sobre les vulneracions de drets humans que pateixen les comunitats indígenes a Mèxic. Era impossible no copsar l’important moment històric que estava vivint el país: l’1 de juliol hi havia eleccions nacionals, i el procés electoral estava envoltat d’extrema violència.

Crònica d’una brigada: la pagesia palestina sota l’ocupació

Dijous, 17 Maig 2018|

L'estiu de 2017, La Brigada de Palestina va conèixer de primera mà la vulneració de drets que pateix el col·lectiu camperol, concretament a Cisjordània. A partir de la seva experiència sobre el terreny, van editar un seguit de documents per mostrar, en veu dels afectats, la resistència diària del camperolat per mantenir les seves terres.

Desplaçats amb nom

Dimecres, 8 Novembre 2017|

A Colòmbia hi ha més de 6 milions de desplaçats interns segons les xifres de l'ACNUR. Cal entendre el desplaçat com aquella persona que és obligada a deixar la seva llar ja que el seu dret a la vida no està garantit.

Amenaces, persecució, assassinats… el dia a dia dels que lluiten a Colòmbia per la pau i els drets humans

Dilluns, 9 Octubre 2017|

El passat mes de juliol, l'expedició de les Brigades de Solidaritat 2017 a Colòmbia (conformat per la Lisi, la Conchi, la Sara, en Jaume i en Guillem) va visitar de la mà de la Fundació DHOC les principals organitzacions de drets humans i de camperols del departament del Meta.