Aquest any s’obriran dues noves Brigades, una a Oaxaca, Mèxic i una altre a la R.D. Congo

El procés d’inscripció per a les Brigades de Solidaritat 2018, que organitza conjuntament l’Associació Catalana per la Pau-ACP i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO ja està disponible i estarà obert fins el 30 d’abril. Durant els pròxims mesos es realitzaran xerrades informatives per a totes aquelles persones interessades en conèixer de primera mà la realitat que es viu als diferents països.

Xerrades informatives – Via Laietana, 16, 08003 Barcelona (Edifici de CCOO). Metro Jaume I.

  • Dijous 1 de febrer a les 19h
  • Dimarts 20, de febrer a les 19h
  • Dimecres, 14 de març a les 19h
  • Divendres, 6 d abril a les 19h
  • Dimarts, 24 d’abril a les 19h

També ens podràs trobar a:

  • A Manresa, el dijous 8 de febrer a les 19,30h. Casa Flors Sirera (Carrer Saleses, 10)
  • A Lleida, el dimarts 27 de feber a les 19h. Universitat de Lleida

Com cada estiu, es formaran brigades que viatjaran a Palestina i a Colòmbia en un moment en el que aquests dos països requereixen de forma més urgent de la solidaritat internacional. El grup de Colòmbia es reunirà amb les principals organitzacions sindicals i de Drets Humans i visitarà diferents comunitats de base camperola, les més afectades durant el conflicte i l’aplicació dels acords de L’Havana.

De la mà de Palestinian Farmers Union-PFU, les Brigades de Palestina (una al juliol i l’altre a l’agost) coneixeran la feina de les cooperatives agrícoles de Salfeet, Jericho, Ramallah i Tulkarem, imprescindibles per la resistència davant l’ocupació israeliana.

A més, aquest any es crearà una Brigada que viatjarà a la R.D. Congo per conèixer i reportar la situació de vulnerabilitat en la que hi viu la majoria de la població i especialment les dones.

Etoile du Sud, l’Observatori de Drets Humans dels Pobles i l’Assemblea dels Pobles, les contraparts de l’ACP a R.D. Congo i Oaxaca

La Brigada de la R.D. Congo anirà acompanyada de l’ONG local Etoile du Sud-EDS. La seva feina es basa en quatre pilars fonamentals per assegurar el dret a la salut de la població: la formació a la població sobre els seus drets fonamentals; el suport a iniciatives i organitzacions que treballen al voltant del tema de la salut; la construcció d’un moviment a nivell nacional pel Dret a la Salut; i la integració d’aquells moviments internacionals que comparteixen la seva visió en aquest camp.

L’Observatori de Drets Humans dels Pobles i l’Assemblea dels Pobles acolliran la nova Brigada a Oaxaca, per conèixer de primera mà el seu treball en defensa del territori, l’educació pública gratuita i els drets humans. La Brigada coneixerà diferents comunitats, entre altres coneixerà la història de lluita i resistencia de les comunitats indígenes mixtecas que han sigut agredides per grups paramilitars.

Durant les brigades, tots els grups s’entrevistaran amb les organitzacions locals amb l’objectiu de documentar i  gravar un vídeo. Previ al viatge, entre l’ACP, el soci local i el grup s’escollirà el tema principal del vídeo. Una vegada els grups han tornat, s’editarà  el vídeo documental que servirà per explicar a la societat catalana tot el que han viscut durant les tres setmanes de Brigada. Per inscriure’t a les Brigades de Solidaritat, cal assistir a una de les xerrades informatives que es realitzaran i seguir els passos indicats en aquest enllaç.