La contrapart de la Brigada a R.D Congo és:

EDS – Étoile du Sud

EDS és una organització no governamental que treballa pel Dret a la Salut al costat de les poblacions per tal d’aconseguir la seva autoorganització i incrementar la seva resilència, i que contribueix de forma efectiva al desenvolupament de la sobirania, a través de la sensibilització, l’organització i la mobilització, així com la incidència davant les diferents administracions. Treballa sobre tot amb dones, joves i infantesa en els camps de la salut, formació, esport, hàbitat i en general tots aquells factors que influeixen directament en la salut de les persones. Desenvolupa la seva feina principalment donant suport a iniciatives i organitzacions de base del barris i pobles de la República Democràtica del Congo.

La República Democràtica del Congo, amb 2.344.858 km2, és el segon país més gran de l’Àfrica. Kinshasa n’és la capital i per la seva extensió i població està organitzada com a Ciutat-Província. Amb 9.965 km2 (tota la província de Barcelona té 7.733 km2) i uns 10,5 milions d’habitants, està conformada per 24 municipis i 326 barris.

On?

La Brigada se situarà a Kinshasha, la capital de la República Democràtica del Congo.*

Quan?

Té una durada de dues setmanes a l’agost.

Què hi farem?

Les persones voluntàries es reuniran amb dirigents i activistes d’EDS, així com amb líders i lideresses dels Comitès de Defensa de la Salut i de les Dinàmiques de Dones, de Joves i d’Infants de diferents barris de Kinshasha. Coneixeran de primera mà l’autoorganització popular per a la millora de les seves condicions de vida en els barris i les formes de treball per a incrementar la participació de les veïnes i els veïns; especialment el treball pedagògic per a fer extensiu el concepte de gènere i els drets de les dones, així com la seva defensa, en tots els àmbits de la societat congolesa.

Durant l’estada es realitzaran articles, reportatges fotogràfics i s’actualitzarà el blog estiudesolidaritat.cat. Alhora es realitzarà la gravació d’un vídeo documentant la situació actual de vulneració dels drets de les dones i joves a R.D Congo, que s’editarà posteriorment des de Barcelona.

**Les activitats i llocs que es visitaran estan subjectes a canvis per qüestions de disponibilitat de la contrapart i situació actual del país.

** Aquesta brigada està dirigida per persones que tinguin experiència en viatge i/o estada en països del sud